Ce înseamnă Pachetul digital SUN 2022?

Pachetul digital (voucherul de digitalizare) reprezinta cheltuielile obligatorii în cadrul SUN 2022 si este în valoare eligibilă de minim 25000 lei.

Ce ar putea conține un pachet digital (obligatoriu)?

  • Domeniu web (fără serviciu de hosting, adică găzduire)
  • Un site de prezentare
  • Aplicație web pentru ajutor la birou/administrare sau în vânzări în funcție de specificul fiecărei companii nou înființate (CRM, B2B, B2C, Magazin online)
  • Echipamente IT tehnica de calcul tip PC, format din: unitate centrala, server, monitor, imprimanta /copiator /multifunctionala, inclusiv sisteme portabile, licente necesare desfasurarii activitatii, telefoane smart, tablete.

Explicații

Din păcate percepția multor atreprenori despre pachetul digital sau despre un site este una destul de vagă și fără multe informații despre cum ar putea ajuta componentele acestui pachet sau cum ți-ai putea îmbunătăți activitatea la firmă utilizănd aceste fonduri pentru a alege ce e mai bun în viitoarea ta afacere.

Site de prezentare

Dragi antreprenori, un site nu este o carte cu coperți frumoase pusă într-o bibliotecă si admirată de familie și prieteni. Un site trebuie pus în valoare și trebuie găsit de oricine caută informații despre ceea ce produce firma ta.

Cum se face acest lucru? Prin operațiuni SEO la site în primul rând, printr-un conținut de calitate, printr-o campanie pe mediile de publicitate eficiente (Google, Facebook, YouTube), printr-un serviciu eficient de mentenanță si promovare a site-ului. Costă aceste servicii? Desigur. De aceea îți trebuie un buget în acest sens finanțarea unor astfel de operațiuni fiind bine-venită. Mai multe detalii despre ce înseamnă un site și ce vom face noi gasiți pe site-ul nostru https://codelines.ro/solutions/

Soft de management al clienților (CRM) sau o platformă de comenzi online (B2B sau B2C)?

Da, cu toată forța am putea declara că orice antreprenor ce dorește să vândă produse sau servicii știe despre faptul că un client, este esențial pentru viitorul unei firme. Cum îi atragi sau cum îi fidelizezi rămâne la aprecierea fiecărui atreprenor.

Un CRM (Customer Relationship Management) va face minuni deoarece atunci când numărul clienților trece de 10-20, memoria oricui poate juca feste. Un potențial client sau deja client căruia i-ai promis că-l suni și nu ai facut-o ar putea fi o pierdere mare. O factură neemisă pe motiv că ai uitat la fel, ti-ar putea aduce pierderi. Toate aceste operațiuni precum și altele pot fi efectuate cu un sistem de asistență puternic care să vă ajute să urmăriți și să rezolvați rapid problemele. Un sistem integrat de ticket-uri și memento-uri pentru tine sau clienții tăi poate rezolva elegant problema update-urilor de sarcini sau de plată. Aceste caracteristici și multe altele pot aduce satisfacția clienților la următorul nivel. Ce înseamnă client mulțumit? Venituri la firmă. Mai multe detalii despre CRM precum și un filmuleț de prezentare găsiți aici:
https://crm.fabricadesite.ro

Nu am nevoie de CRM, mai degrabă un soft de comenzi online

Tu decizi dacă dorești sau nu. În cunostință de cauză. Poți obține din finanțarea prin startup si un sistem simplu de comenzi B2B (busines to business) sau chiar un magazin online (B2C). Acest tip de aplicații este mult mai costisitor decât un site de prezentare, prin urmare costă mai mult. Ar fi nevoie de implementarea de plati online, de facturare, de multe alte functionalitati ce costa. E util un asemenea program? Logic, răspunsul nu poate fi decât DA.

Semnătura electronică

Ne îndreptăm cu pași repezi spre era digitalizării prin urmare absolut totul va trebui trimis si semnat cu un instrument numit semnătură electronica. La ANAF pe Spatiul Virtual Privat (SPV), la Trezorerie, între firme, la primărie, la bancă, la avocat sau instanțe… peste tot trebuie să fim prezenți sa semnăm documente în numele firmei sau personal. Vei putea face acest lucru cu ”un click” vorba veche care circulă deja pe la urechile noastre de ceva vreme. Si acest lucru va putea fi inclus în acest SUN 2022 (StartUp National 2022).

Un plan de afaceri viabil și eficient nu poate exclude toate aceste instrumente de lucru, ce vor aduce beneficii pe termen scurt si lung deoarece de acum va trebui să ne obișnuim cu acest mod de a face afaceri.

Pentru toate aceste intrumente trebuie însă fonduri iar orice program european sau guvernamental de ajutorare/finanțare este binevenit.

Ce trebuie să faceți dvs. în continuare?
  • Va trebui să alegeți cel mai bun pachet digital pentru viitorul afacerii dvs. acceptand oferta noastră
  • Să nu depășiți suma de 25000 lei pentru a avea un procent cât mai mare din cadrul bugetului rezultat la capitolul Echipamente tehnologice & sisteme instalații, acesta fiind un criteriu eliminatoriu la punctaj egal
  • Să depuneți toată documentația necesară de aplicare la timp în perioada anunțată de autorități direct sau cu ajutorul unui consultant (atenție mare însă și la consultanți)

(Dacă v-a plăcut articolul distribuiți-l și altor atreprenori. Va mulțumim!)