Decide dacă vrei sau nu vrei un site al tău

Salutare dragilor! Zilele trecute pe când mai eram încă în vacanța de vară, am dat din întâmplare peste un mesaj unde eram invitat să încerc niște module de cursuri de la Google și mi-a venit ideea acestui articol. Apropo, ați aflat probabil dacă nu cumva ați și văzut deja faptul că cei de la Google și-au schimbat (mai degrabă redesenat) sigla? Despre asta mi-am propus să vorbim însă într-un alt articol.

Există o mulțime de profesori pe net, mai mult sau mai puțin autorizați, care vor să te învețe cum să-ți faci un site. Unii te invită chiar să ți-l faci în 30 de secunde sau mă rog în vreo 5 minute. Nu e chiar atât de simplu însă să și reușești. De ce? Simplu, pentru că prezența pe internet prin intermediul unui site nu înseamnă doar o pagină de facebook sau un site făcut pe un șablon mai mult sau mai puțin complicat. Astăzi când cel mai mult trafic pe un site vine de pe urma motorului de căutare al gigantului Google, vrem sau nu vrem, trebuie să luăm în calcul recomandările lor.

Ne vom opri la un aspect foarte important ce urmează să-ți ofere răspunsul la întrebarea dacă vrei sau nu vrei un site (grozav și eficient).
Există multe moduri de a fi prezent în spațiul web iar un website unde să fii tu proprietar este doar unul dintre ele. Alte tipuri de prezență web includ diverse canale precum și site-uri care permit clienților să-și prezinte afacerea în diverse medii sau canale de comunicare. Înainte de a începe să-ți faci un website, asigură-te că ai înțeles ce-ți oferă fiecare din aceste tipuri de prezență în spațiul web, precum și costurile și beneficiile asociate fiecarui mod.

Ambele moduri atât site-ul propriu și în alte tipuri de prezență web îți oferă:

 1. Un mod de a ajunge la clienți noi și la cei existenți
 2. Permit interacțiunea cu clientul (ex: comentarii, fotografii)
 3. Permit recenzii ale clienților
 4. Pot fi găsite pe toate dispozitivele (PC, tableta sau spartphone)
 5. Pot fi utilizate pentru a prezenta diverse acreditări (ex: premii, recomandări, mărturii)
 6. Necesită întreținere și mentenanță (ex: protecție împotriva hackerilor, eliminarea spam-ul ca răspuns la comentarii, etc.)

Există însă de asemenea și multe diferențe între a avea propriul tău website și utilizarea altor tipuri de prezența pe web.

Site-ul web propriu îți oferă:

 • Un control deplin pentru a personaliza lucrurile, cum ar fi numele de domeniu și aspectul
 • Permite mai multe pagini în conținutul său
 • Durează mai mult să-l creezi și munca este mai dificilă – presupune innclusiv cunoștințe de programare

Alte tipuri de prezență web:

 • Sunt gratuite sau au costuri relativ mai reduse
 • Sunt destul de rapid și ușor de configurat
 • Oferă un control limitat pentru a personaliza lucrurile cum ar fi numele de domeniu, layout-ul și funcționalitățile site-ului

Am încercat ca prin aceste puncte prezentate mai sus să vă dați seama dacă încercarea voastră de a avea o prezența online corespunde cu nevoia voastră curentă. Dacă vrei doar ca oamenii să fie în stare să găsească adresa afacerii voastre și numărul de telefon on-line astfel încât aceștia să vă poată contacta direct, e suficient să apăreți într-o listă pe un director web de afaceri. Dacă doriți un magazin online, un blog cu informații și detalii cu privire la ceea ce faci, un website propriu poate fi o opțiune mult mai bună. De asemenea cred că ar trebui să vă dea de gândit și modul în care intenționați să mențineți activă în timp prezența voastră pe web precum și cât de multe resurse veti putea dedica in viitor.

Bazat pe resursele, interesele și nevoile voastre articolul de față vine să vă ajute să decideți dacă sunteți gata să aveți propriul site. Cum să începeți și mai ales când îți promit să dezbatem ca subiect în articolul următor. Numai bine până atunci, ne revedem curând!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.